Iedere medaille heeft twee kanten, zo gaat het gezegde. Fotografen hebben ook twee kanten, misschien wel meer.

De ene zijde van een fotograaf is de technische zijde. De zijde van de medaille die om perfectie, kennis en wetenschap vraagt. Het resultaat van de zijde geeft de perfecte foto, de perfecte instelling en kennis van jouw fototoestel. De kennis om exact alle juiste keuzes te maken om toch maar die ultieme foto te maken.

De andere zijde van een fotograaf is er een die met het hart moet gemaakt worden. Het hart bepaalt wanneer en hoe de kans er is om een foto te maken. Het ziet de foto reeds voordat je die gemaakt hebt. Het hart ‘maakt’ ook de ‘vlugge’ kiekjes, de foto die je maakt in fractie van een seconde.

Zo is het bezit van een top-fototoestel leuk, de kennis hoe dit toestel werkt, nog leuker. Maar de ‘kick’ krijg je pas bij het zien en het nemen van de foto. Misschien ben ik wel een gevoelsmens, die wetenschap en kennis wel nodig vindt, maar niet ten koste van alles.

Een foto neem je met je hart. Een foto zie je niet in je de viewfinder van je camera, maar in je hart.

Geniet van harte van mijn foto’s. Ik hoop dat je ze mooi vind. En … opgepast, ze zijn niet perfect. Iets waar ik bijzonder trots op ben 🙂

Lucas.